Kikkererwtenomelet met groenten en toast

Deze allergievriendelijke kikkererwtenomelet is glutenvrij, veganistisch, eiwitrijk én vezelrijk. Wat je erin verwerkt en waarmee je het serveert, dat is aan jou. Kies de groenten en kruiden die jij lekker vindt of die je nog in de koelkast hebt liggen. Een heel flexibel recept dus dat ook nog eens lekker en gezond is! 1 omelet […]

Superfoodsalade met ovengroenten en peulvruchten

Een kom met deze salade van superfoods barst niet alleen van de smaken en kleuren, maar ook van vezels en gezonde vetten. Laat wel de schil van de groenten zitten en boen ze goed schoon; in die schil zitten de meeste vezels in én het geeft een lekkere bite. Eet je vega? Vervang dan de […]

Marokkaanse quinoa-salade met kip en gegrilde groenten

Met de smaken, geuren en kleuren van deze quinoa-salade waan je je al snel in Marokko. De voor-gegrilde groenten geven je salade veel smaak in weinig tijd. Roerbak ze wel op hoog vuur, zo blijven ze lekker knapperig. En wil je liever een vega-salade? Maak het dan met ongezouten amandelen in plaats van kip. 2 […]

Speltotto, spelt-risotto, met paddenstoelen, spinazie en geitenkaas

Spelt-risotto, ofwel speltotto, is een volkoren twist op de bekende risotto. Deze vegetarische speltotto is vezelrijk, nootachtig en wordt geserveerd met een flinke portie groenten en paddenstoelen. De paddenstoelen bevatten niet alleen veel umami-smaak, ze zijn ook rijk aan antioxidanten. 4 personen / 40 minuten Ingrediënten: ½ bouillonblokje 15 gram gedroogde paddenstoelenmix (zakje van 30 […]

Kimchi taco’s met krokante tofu en avocadosaus

In dit gerecht komt het goede van de Mexicaanse en Koreaanse keukens samen. Koreaanse kimchi is een gefermenteerde, friszure witte kool. Het wordt in Korea veel gegeten om zijn intense smaak en probiotica. Avocado op zijn beurt is lekker romig en zit boordevol gezonde vetten. Al met al een complete maaltijd dus, ook voor de […]

BOEKWEITPAP MET CARROT CAKE SMAAK

Je zou het niet verwachten, maar om een taartsmaak na te bootsen hoef je niet altijd in de ongezonde hoek te denken. Sterker nog, deze pap van boekweitvlokken zit bomvol smaak en voedingsstoffen om je dag heerlijk te beginnen en goed gevuld door te komen. 2 personen / 20 minuten Ingrediënten: 325 ml ongezoete erwtendrink […]

RAZENDSNELLE ROERBAK VAN ZALM MET QUINOA

De naam zegt het al: dit wokgerecht staat in een handomdraai op tafel, door te kiezen voor voorgekookte quinoa. Heb je meer tijd of wil je geld besparen? Dan kun je uiteraard ook de quinoa zelf koken. Maak dan eventueel wat extra voor een groentebowl de volgende dag. 2 personen / 15 min. Ingrediënten: Sap […]

INDIASE DAHL VAN RODE LINZEN MET SPINAZIE

Wil je een simpele, gezonde dahl die barst van de smaak? Met specerijenmixen als garam massala en kerriepoeder kun je ook zonder een overvol kruidenkastje de smaken van India in huis halen. In plaats van spinazie kun je ook 250 gram bloemkoolroosjes gebruiken. Kook die dan de laatste 8 min. mee met de linzen. 2 […]

CHIA-PUDDING MET KARDEMOM EN ABRIKOOS

Een bijna tropisch ontbijt wat smaakt als een toetje. Wie wil dat nou niet? 1 persoon / 5 minuten + 1 uur wachttijd Ingrediënten: 250 gram ongezoete plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld haveryoghurt) 25 gram chiazaad 3 gedroogde abrikozen, in kleine blokjes ¼ tl gemalen kardemom ⅛ tl amandel-extract 2 tl amandelen (optioneel) Bereiding: Meng alle ingrediënten […]

KRUIDIGE BLOEMKOOL EN KIKKERERWTEN TRAYBAKE MET TAHINSAUS

Waan jezelf in Midden-Oosterse sferen met deze simpele traybake met gekruide groenten en kikkererwten. Gebruik bij voorkeur vers Libanees volkorenbrood. Dat is zachter en flexibeler dan de vacuümverpakte broden die je in de supermarkt tegenkomt. 2 personen / 35 minuten Ingrediënten: 2 el olijfolie 2 tl kerrie 1 kleine bloemkool (ca. 700 gram), in roosjes […]