Met de smaken, geuren en kleuren van deze quinoa-salade waan je je al snel in Marokko. De voor-gegrilde groenten geven je salade veel smaak in weinig tijd. Roerbak ze wel op hoog vuur, zo blijven ze lekker knapperig. En wil je liever een vega-salade? Maak het dan met ongezouten amandelen in plaats van kip.
2 personen / 25 minuten
Ingrediënten:
½ bouillonblokje met minder zout
100 gram quinoa
1-2 el olijfolie
450 gram gegrilde groenten (diepvries)
2 tl ras el hanout
1 blikje kikkererwten van 200 gram, afgespoeld en uitgelekt
200 gram kipfilet, in reepjes gesneden
30 gram rozijnen
15 gram peterselie of ½ bosje munt, fijngesneden
1 el citroensap
Bereiding:
Vega-tip!
Ik gebruik in dit recept kipfilet, maar wil jij liever een vega quinoa-salade? Vervang de kip dan door twee handjes ongezouten amandelen.