Orthomoleculair diëtist + Leefstijlcoach

Ik ben Ria Bouwhuis, orthomoleculair diëtist en leefstijlcoach in Uithoorn en Wilnis. Nuchter en pragmatisch als ik ben, kijk ik samen met jou naar jouw mogelijkheden. Wat laten de onderzoeken zien, wat vertel jij en wat wil je bereiken? Samen gaan we aan de slag waarbij mijn ervaring en kennis jou helpen om te plussen in jouw gezondheid.

Zij is heel rustig en geeft duidelijke uitleg

Orthomoleculaire geneeskunde veranderde veel

Onze oudste dochter had van jongs af aan veel problemen met haar darmen en huid. Zij was nog zo jong dat ik niet de vele hormoonzalven wilde gebruiken die werden voorgeschreven. Ik zocht dus een alternatief en kwam zo in aanraking met de kracht van voeding op het lichaam. De eerste keer dat ik met de lijst producten in de supermarkt stond die ze niet mocht eten, had ik bijna de tranen in mijn ogen. Alles moest anders en het was een enorme puzzel. Maar, gaandeweg dat we haar eetpatroon veranderden, veranderde er ook heel veel voor haar. En voor mij, want ik verdiepte mij steeds meer in voeding en ging op mijn 40e de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek volgen zodat ik anderen in soortgelijke situaties ook kon gaan helpen.

Terug in je kracht met de juiste voeding

Studies + Ervaring

Om de vaak complexe gezondheidsklachten op te kunnen lossen, had ik nog meer kennis nodig. Ik ben toen verder gaan studeren en heb onder meer de studie Orthomoleculaire geneeskunde gedaan en de opleiding Darmspecialist gevolgd. En omdat ons lichaam zowel ingenieus als complex is, raak ik nooit uitgeleerd. Recent heb ik de opleiding Ayurveda en voeding gevolgd. Ook zit ik in het bestuur van Netwerk Orthomoleculair Diëtisten en ben 10 jaar lang eigenaar en diëtist geweest bij Diëtheek in Uithoorn.

Holistische aanpak

Met al deze kennis en mijn inmiddels jarenlange ervaring kan ik mijn cliënten helpen door naar het complete plaatje te kijken. Een holistische aanpak dus, omdat je daarmee echt op zoek gaat naar de oorzaken van klachten en niet alleen symptomen bestrijdt. Als diëtist begin ik wel altijd met de voeding, maar ik kijk ook meteen verder. Het lichaam is immers complex en naast voeding zijn er nog veel meer zaken die van invloed zijn op hoe we ons voelen en hoe we functioneren. Zo onderzoek ik zoveel mogelijk factoren die van belang kunnen zijn.

Focus op wat goed is voor jou

No-nonsense en pragmatische diëtist

Kies je voor mij, dan kies je voor een no-nonsense diëtist met een zeer nuchtere kijk op zaken. Ik begeleid mensen met onder andere langdurige en vaak onbegrepen klachten zoals vermoeidheid, maag- en darmklachten en klachten rondom de overgang. Daarbij ga ik altijd praktisch en pragmatisch te werk en wil dat jij met concrete handvatten aan de slag kunt en merkt dat er wat gebeurt. Ik werk daarbij volgens het principe ‘meten is weten’ en zorg dat ik ook weet wat ik moet meten. De onderzoeken die ik laat uitvoeren, gaan verder dan de reguliere testen en onderzoeken. Daaruit kunnen vervolgonderzoeken volgen als de resultaten daar aanleiding voor geven. Ik zoek dat voor je uit, zodat je nu wel ontdekt wat de oorzaak is van jouw klachten.

Werkwijze

Ik wil dat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt maar ik wil ook dat we weten wat er moet gebeuren. Daarom combineer ik mijn praktische aanpak met gedegen onderzoek. Dat gaat als volgt:
  • Telefonische kennismaking: een korte, gratis kennismaking waarna ik je een inschatting geef van de te verwachten aanpak en mogelijke kosten van een traject. Ga je daarmee akkoord? Dan kun je zelf online de afspraak inplannen.
  • Intake: we bespreken jouw klachten, jouw leefstijl, achtergronden en wat verder ter sprake komt. Op basis daarvan geef ik je al praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan. Dit kan bijvoorbeeld een op maat gemaakt eetplan zijn die past bij jouw specifieke situatie. Ook kan dan al meteen een bloedonderzoek gedaan worden dat al de eerste inzichten geeft. Dat onderzoek heet de SKB-test.
  • Ik maak een verwijzing om verdere onderzoeken te laten uitvoeren en zorg dat je daarvoor de materialen thuisgestuurd krijgt. Dit kan eventueel ook op een later moment tijdens de vervolgafspraken geregeld worden.
  • Jij laat de onderzoeken uitvoeren of doet deze thuis. Ontlastings-, urine en speekselonderzoeken kun je zelf thuis uitvoeren en via medische post naar het laboratorium sturen. De materialen en instructie daarvoor vraag ik voor je aan. Het bloedprikken gebeurt via een bloedprikpunt bij jou in de buurt. Alle onderzoeken worden verwerkt door het gespecialiseerde laboratorium RP Sanitas Humanus.
  • Ik analyseer de uitkomsten en zal indien nodig vervolgonderzoeken aanbevelen.
  • Vervolgafspraak: ik heb voor jou een persoonlijk behandelplan uitgewerkt op basis van alle gegevens. Vanaf hier gaan we stap voor stap samen verder bouwen aan jouw gezondheid.
Een overzicht van de kosten en informatie over eventuele vergoedingen door verzekeraars, vind je hier op mijn site.

Laat voeding jouw medicijn zijn

Samenwerking