Welke klachten heb jij?

De juiste voeding helpt bij langdurige, onbegrepen klachten

Jij voelt dat je lichaam niet meewerkt zoals jij zou willen. Je bent vermoeid, hebt minder energie of bijvoorbeeld steeds weer last van een opgeblazen buik. Of je vliegt tegen de muren op door de opvliegers of een onverklaarbaar kort lontje. Serieuze, echte klachten waar je maar niet vanaf komt. Omdat er geen oorzaak te vinden is of omdat je ‘er maar mee moet leren leven’. Dan help ik je graag om jouw gezondheid te versterken met de voeding die jouw lichaam nodig heeft. We gaan samen bouwen aan jouw gezondheid van binnenuit.

Moe en futloos?

Je bent al langere tijd vermoeid en futloos maar er zijn geen medische oorzaken of verklaringen gevonden. Of je bent burn-out en hebt daardoor geen of weinig energie. Je erbij neerleggen wil je natuurlijk niet. Jij wilt ook weer mee kunnen doen en meer energie hebben en je fitter voelen! Laten we dan samen verder kijken, naar het totale plaatje, om nu wel de oorzaak te achterhalen. Wat heeft jouw lichaam nodig en hoe zorgen we dat jouw lichaam dat ook echt kan opnemen?

Maag- of darmklachten?

Na het eten heb je steeds weer klachten. Je hebt het idee dat ‘iets’ niet in orde is in jouw maag en/of darmen. Misschien heb je wel eens gehoord van een prikkelbare darm, maar daarmee zijn jouw klachten nog niet verdwenen. Uit bloed- en ontlastingsonderzoek kwam (bijna) niets. Maar jij hebt nog wel last van een opgeblazen buik, winderigheid en/of pijn. Ik help je nu wel erachter te komen wat jouw maag- of darmklachten veroorzaakt én wat je eraan kunt doen.

Last van de overgang?

Opvliegers maken het jou overdag en ’s nachts flink lastig. Je kunt ook zomaar ineens heel boos zijn, emotioneel of je hebt veel last van flinke hoofdpijnen. Overgangsklachten kunnen heel divers zijn, heel lang duren en heel veel impact hebben op jouw dagelijks leven. Het hoort er misschien wel bij, maar je hoeft je er niet bij neer te leggen. Samen kunnen we aan de slag om de onderliggende oorzaak van jouw klachten te ontdekken en die aan te pakken. Zodat jij met meer energie en vrolijker door deze periode gaat.

Bereid je goed voor en voorkom zo veel mogelijk heftige overgangsklachten

Misschien ben je nu nog niet in de overgang maar kijk je er wel tegenop door alle verhalen die je om je heen hoort. Je ziet en hoort van je moeder, zus, buurvrouw, collega of vriendin hoeveel last zij hebben van opvliegers, nachtelijk zweten en zo veel meer. Natuurlijk heb jij geen zin in al die overgangsklachten. Je nu al voorbereiden is heel slim, want de overgang begint al eerder dan we zelf doorhebben. Ik help je hier graag bij, zodat jij sterker en energieker jouw overgang begint en doorkomt.

Herstel en versterk jezelf met orthomoleculaire diëtetiek

Orthomoleculaire diëtetiek helpt jouw lichaam sterker en energieker te worden via voeding en soms met, tijdelijke, supplementen. Met onder andere bloed- en ontlastingsonderzoek en speekseltesten die veel uitgebreider zijn dan de reguliere onderzoeken, laat ik uitzoeken of je tekorten hebt en eventuele verstoringen. Op basis daarvan en jouw persoonlijke verhaal, werk ik een plan van aanpak voor je uit hoe je met voeding en soms ook supplementen, jezelf gaat herstellen en versterken.

Ria nam de tijd om alles goed in kaart te brengen.

Persoonlijke begeleiding in Uithoorn

Ik begeleid je gedurende het gehele traject, stap voor stap. Dat doe ik vanuit mijn praktijk in Uithoorn en Wilnis. Je kunt op mij rekenen voor praktische tips, duidelijke voorbeelden en recepten. En natturlijk voor antwoorden op al je vragen die je vooraf en tijdens de behandeling hebt. Dat begint al bij de intake, dan krijg je al duidelijke handvaten om mee te beginnen. Zodat je direct van start kunt en zo snel mogelijk al verschil begint te merken. Samen gaan we bouwen aan jouw gezondheid, van binnenuit. Wil jij dat ook? Laten we elkaar dan snel spreken. Neem je contact met me op?