Deze allergievriendelijke kikkererwtenomelet is glutenvrij, veganistisch, eiwitrijk én vezelrijk. Wat je erin verwerkt en waarmee je het serveert, dat is aan jou. Kies de groenten en kruiden die jij lekker vindt of die je nog in de koelkast hebt liggen. Een heel flexibel recept dus dat ook nog eens lekker en gezond is!
1 omelet (2 porties) / 15 minuten
Ingrediënten:
Voor de omelet:
45 gram kikkererwtenmeel
1 el edelgistvlokken (optioneel)
½ el maïzena (of extra kikkererwtenmeel)
¼ tl knoflookpoeder
⅛ tl uienpoeder
⅛ tl kurkuma
⅛ tl bakpoeder
Verse kruiden als bieslook, basilicum, peterselie of tijm
1 el olijfolie
1 sjalot, in ringetjes (optioneel)
Om te serveren:
Geroerbakte groenten als champignons, spinazie of paprikareepjes (ca. 100 gram)
Verse groenten als rucola of plakjes tomaat
Geroosterde sneetjes volkorenbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij)
Bereiding:
Tip:
Ook lekker met een paar druppels sriracha!