Kikkererwtenomelet met groenten en toast

Deze allergievriendelijke kikkererwtenomelet is glutenvrij, veganistisch, eiwitrijk én vezelrijk. Wat je erin verwerkt en waarmee je het serveert, dat is aan jou. Kies de groenten en kruiden die jij lekker vindt of die je nog in de koelkast hebt liggen. Een heel flexibel recept dus dat ook nog eens lekker en gezond is!

1 omelet (2 porties) / 15 minuten

Ingrediënten:
Voor de omelet:
45 gram kikkererwtenmeel
1 el edelgistvlokken (optioneel)
½ el maïzena (of extra kikkererwtenmeel)
¼ tl knoflookpoeder
⅛ tl uienpoeder
⅛ tl kurkuma
⅛ tl bakpoeder
Verse kruiden als bieslook, basilicum, peterselie of tijm
1 el olijfolie
1 sjalot, in ringetjes (optioneel)

Om te serveren:
Geroerbakte groenten als champignons, spinazie of paprikareepjes (ca. 100 gram)
Verse groenten als rucola of plakjes tomaat
Geroosterde sneetjes volkorenbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij)

Bereiding:

  1. Mix het meel met alle gedroogde kruiden, de maizena (of het extra kikkererwtenmeel) en het bakpoeder met 125 ml water, een snuf peper en eventueel zout tot een klontvrij beslag. Roer dan de verse kruiden erdoor.
  2. Verhit de olie in een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot ringen in 4-5 min. glazig. Voeg het beslag toe en bak 3-4 min. tot de randen droog zijn en het midden gestold. Dek de pan af en stoom in 1 min. gaar.
  3. Serveer de omelet met geroerbakte groenten, verse groenten en sneetjes brood.


Tip:

Ook lekker met een paar druppels sriracha!