Moe of burn-outklachten

Ben je steeds maar moe, heb je geen energie of ben je burn-out? Dan heb je daar dagelijks last van, maar echte medische oorzaken worden vaak niet gevonden. Toch wil je er wat aan doen, zodat je wel weer fitter bent, energie hebt voor alles wat je graag wilt doen en weer kan genieten van de dagelijkse dingen. Laten we dan samen de oorzaak achterhalen en jouw vermoeidheid en burn-outklachten aanpakken door jouw lichaam te geven wat het nodig heeft.

Typische klachten bij burn-out en vermoeidheid

Vermoeidheid zelf is één van de klachten als je burn-out bent, maar je kunt bij een burn-out en bij vermoeidheid van nog meer klachten last hebben, zoals:
• Lusteloosheid
• Prikkelbaarheid
• Slaapproblemen
• Opgejaagd gevoel
• Moeite met ontspannen of tot rust komen
• Slecht in staat om te genieten
• Somberheid
• Concentratieproblemen
• Vergeetachtigheid
• Hoofdpijn
• Emotioneel

 

Wat veroorzaakt die vermoeidheid?

Ben je steeds moe en futloos, dan is er meestal niet één oorzaak voor aan te wijzen. Het lichaam is eigenlijk een grote chemische fabriek. Alle organen werken met elkaar, door elkaar en voor elkaar. Krijgen jouw bijnieren het bijvoorbeeld zwaar te verduren omdat jouw lijf (en hoofd) veel overbelasting ervaart of heeft ervaren, zoals stress? Dan heeft dat direct invloed op andere organen en systemen. Zoals bijvoorbeeld op jouw bloedsuikerspiegel, je darmflora, humeur en energiehuishouding. Maar het kan ook impact hebben op overgangsklachten en de spijsvertering.

 

Stress en voeding

Stress kost het lichaam veel energie, maar ook ontstekingen (mogelijk door stress veroorzaakt) kunnen ervoor zorgen dat het immuunsysteem constant geactiveerd is. Vaak zien we dat bij dit soort energiekostende processen, voedingstoffen tekortschieten. De voeding kan dan niet in jouw lichaam doen wat het moet doen om je fit en vrolijk te laten voelen. Zo ontstaan vicieuze cirkels die allerlei klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, futloosheid, hoofdpijn en migraine, misselijkheid, spijsverteringsklachten, darmklachten, vergeetachtigheid, enzovoort.

 

Vermoeidheid bij een vastgestelde aandoening

Het kan zijn dat er bij jou wel een diagnose is gesteld die jouw vermoeidheid en gebrek aan energie verklaart. Zoals long-covid, fybromyalgie, schildklierproblemen, Prikkelbaar Darm Syndroom of een auto-immuunaandoening. Je weet dan de oorzaak van jouw vermoeidheid, maar nog niet wat je eraan kunt doen.

 

De juiste voeding voor meer energie

Bij vermoeidheid of een gebrek aan energie door bijvoorbeeld een burn-out, geeft jouw lichaam duidelijk aan dat er zaken niet goed lopen en dat er werk aan de winkel is. Met de juiste voeding kunnen we het lichaam beter in balans brengen. Slim ingezette en kleine veranderingen kunnen al veel verschil maken in de energie die jij ervaart. En dat motiveert weer om verdere stappen te zetten op zoek naar de oorzaken. Zo werken we aan jouw gezondheid van binnenuit en bouwen we stap-voor-stap aan jouw energieniveau.

 

Meer weten? Laten we afspreken!

Elke klacht en elke vraag benader ik altijd vanuit het principe dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom analyseer ik de processen en kan zo mogelijke oorzaken en oplossingsrichtingen in kaart brengen. Mijn aanpak daarin is praktisch en gedegen, zoals je hier in mijn werkwijze kunt zien. Spreekt jou dat ook aan? Laten we dan kennismaken. Plan nu jouw online intakegesprek.