terug naar recepten

RAZENDSNELLE ROERBAK VAN ZALM MET QUINOA

De naam zegt het al: dit wokgerecht staat in een handomdraai op tafel, door te kiezen voor voorgekookte quinoa. Heb je meer tijd of wil je geld besparen? Dan kun je uiteraard ook de quinoa zelf koken. Maak dan eventueel wat extra voor een groentebowl de volgende dag.

2 personen / 15 min.

Ingrediënten:

Sap van 1 mandarijn
10 gram gember, fijngeraspt
1 el sojasaus met minder zout
⅛ tl 5-spice kruidenmix
1 el milde olijfolie
ca. 160 gram zalm zonder huid, in blokjes van 1½ cm
400 gram Thaise wokgroenten
250 gram voorgestoomde quinoa

Bereiding: 

  1. Meng het mandarijnsap t/m de 5-spice kruidenmix tot een saus.
  2. Verhit de olie in een wok- of koekenpan op hoog vuur. Roerbak de zalm in 2-3 min. gaar. Bak 1 el saus de laatste paar sec. mee. Schep uit de pan, maar laat het vet in de pan.
  3. Roerbak de wokgroenten in ca. 3 min. gaar.
  4. Haal de pan van het vuur en warm de quinoa 1 min. mee. Schep de saus en zal. erdoor.

Tip: ben je een grote liefhebber van mandarijn? Rasp dan wat van de schil in de saus.