terug naar recepten

BOEKWEITPAP MET CARROT CAKE SMAAK

Je zou het niet verwachten, maar om een taartsmaak na te bootsen hoef je niet altijd in de ongezonde hoek te denken. Sterker nog, deze pap van boekweitvlokken zit bomvol smaak en voedingsstoffen om je dag heerlijk te beginnen en goed gevuld door te komen.

2 personen / 20 minuten

Ingrediënten:

325 ml ongezoete erwtendrink
100 gram boekweitvlokken (bv van Smaak)
100 gram wortel, geraspt
3 Medjoul dadels, ontpit en in kleine blokjes
½ tl rasp + het sap van ½ sinaasappel*
1 tl koek en speculaaskruiden
30 gram walnoten, grof gehakt

Bereiding:

  1. Doe de erwtendrink, vlokken, wortel (houd wat achter voor garnering), dadels, sinaasappelsap en -rasp, koek en speculaaskruiden en 200 ml water in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook onder regelmatig roeren ca. 10 min. tot een romige pap. Voeg zo nodig extra water toe.
  2. Verdeel de pap over twee kommetjes. Garneer met de walnoten en achtergehouden wortel.

 

*Tip: dek de overige helft van de sinaasappel af met folie en bewaar op een bordje met de open kant nog 1-2 dagen in de koelkast.