terug naar recepten

CHIA-PUDDING MET KARDEMOM EN ABRIKOOS

Een bijna tropisch ontbijt wat smaakt als een toetje. Wie wil dat nou niet?

1 persoon / 5 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten:

250 gram ongezoete plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld haveryoghurt)
25 gram chiazaad
3 gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
¼ tl gemalen kardemom
⅛ tl amandel-extract
2 tl amandelen (optioneel)

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een groot glas of kommetje. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  2. Garneer eventueel met de amandelen.

 

Tips:

  • Je kunt eindeloos variëren met smaakmakers. Vervang het amandelextract en de kardemom bijvoorbeeld door ¼ tl vanille-extract en de abrikozen door 1 Medjoul dadel en 2 tl cacao nibs voor een straciatella variant.
  • Restanten chiazaad kun je door hun bindende werking gebruiken als eivervanger in baksels. Meng voor 1 ei 1 el chiazaad met 3 el water en laat 10 min. opstijven.