De truc om deze Indiase spinaziecurry in een handomdraai op tafel te zetten, zit hem in het gebruik van diepvriesspinazie à la crème. Zo hoef je de spinazie niet te blancheren en apart room te kopen. Voor een volledig plantaardige versie gebruik je 400 gram normale diepvriesspinazie met 100 ml kokosmelk.
3 personen / 25 minuten
Ingrediënten:
450 gram spinazie à la crème
375 gram tofu
1 citroen
2 el milde olijfolie
1½ tl korianderzaad
4 kardemompeulen
1 grote witte ui, gesnipperd
3 cm gember, fijngesneden
3 knoflooktenen, fijngesneden
1 groene peper (bij voorkeur Rawit), fijngesneden
1 tl komijn
1 el garam massala
2 tomaten, in blokjes
30 gram rucola
1½ el edelgistvlokken
60 ml volle (vegan) yoghurt of kokosmelk
Bereiding:
Serveer met volkoren (plat)brood en/of zilvervliesrijst.
Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies.
Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen voor commerciële doeleinden.